čas-zase-blog-bominu
Nina J.

Nina J.

VZEMI SI ČAS ZASE

Življenje živimo v takšni naglici, da komaj sledimo samemu sebi. Dan je enak dnevu, hitimo od jutra do večera, dan za dnevom, zato si je nujno potrebno vzeti čas zase, saj drugače lahko pregorimo. Le redko si vzamemo čas zase.

Ne znamo v miru prebrati knjige, uživati ob zvokih glasbe, opazovati sončni zahod.
Ne glede na to, ali si samska, poročena ali v razmerju, so zahteve življenja in pričakovanja naših najbližjih dostikrat prevelika, zato je pravi izziv, da najdemo čas zase.

Brez slabe vesti si vzemi čas zase

Čas, ki ga namenimo sebi, je izjemnega pomena za naše možgane, saj jim damo možnost ponovnega zagona, izboljšamo koncentracijo in povečamo produktivnost. Čas zase nam omogoča, da razmišljamo globoko in nam pomaga, da se s problemi soočamo bolj učinkovito in nas privede do boljšega razumevanja samega sebe. Čas za odkrivanje svojih globin in vsega, kar si. Čas za odkrivanje notranje modrosti in notranjega bogastva. Pomaga nam do odgovorov, ki jih nosimo v sebi. Posledično to pozitivno vpliva na naše odnose z bližnjimi, prijatelji, znanci in sodelavci. 

Naj te ne preganja občutek krivde, saj je ravno občutek krivde pogosto razlog, da si ne vzamemo dovolj časa zase. Nekateri ljudje, zlasti ženske, se počutijo krive, ko si vzamejo čas zase. Sebe si predstavljajo kot tiste, ki bi morale vseskozi skrbeti za vse ostale, njihove potrebe pa pogosto ne pridejo na vrsto. Polagam ti na srce, da se nikoli ne bi smela počutiti krive, kadar si privoščiš nekaj trenutkov le zase in se upočasniš.

Vsi kdaj pa kdaj potrebujemo čas zase

Draga ženska! Vzemi si čas zase, za notranje raziskovanje in povezovanje s sabo. Čas za počitek in čas za užitek ter razvajanje, vsaj ena ura dnevno naj bo samo tvoja. Lahko pa povabiš svojega partnerja in se skupaj odpeljeta neznano kam. Kratek pobeg od vsakodnevnih obveznosti, bo pozitivno vplival na vajin odnos.

Moj čas zase je vadba, sprehod v naravi, plavanje ali branje knjige. 

Program BOMINU zagotavlja raznovrstne vadbe, ki so učinkovite tako psihično kot tudi fizično in jih lahko varno izvajaš vsak dan.

 

Close Menu
  • Registracija
Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali e naslov. Prejeli boste povezavo za nastavitev novega gesla.
*