vse-se-začne-s-teboj-bominu-blog
Taja A.

Taja A.

ŽENSKA, VSE SE ZAČNE S TEBOJ

Vse se začne s teboj. Ti moraš postati ta ženska, za katero si se rodila, da si.

Globoko verjamem, da ima Ženska v sodobni družbi izjemno pomembno vlogo in da je izziv s katerim se srečuje sodobna ženska v tem, da sama ne vidi svoje lastne dragocenosti in ne ceni vloge ženske, ki jo je izbrala s tem, ko se je rodila v ženskem telesu.

Ločenost od sebe

Še ne tako dolgo nazaj je bilo življenje ženske zelo drugačno. Čas, ko ženska ni poznala izgorelosti, preplavljenosti z obveznostmi in kroničnega občutka pomanjkanja. Ko nikoli ni dovolj časa, energije, drugih virov in denarja. Nove tehnologije, feminizem, boj za enakopravnost in osvajanje poslovnega parketa so ženski brez dvoma prinesle veliko novega. Stvari na katere se sodobna ženska še ni privadila, niti jih ni v polnosti izmojstrila. Sodobna ženska danes spoznava, da to, da želi imeti vse prihaja s ceno, ki je precej višja, kot si je pripravljena priznati.

Kaže se v epidemiji ločenosti od sebe in v ceni, ki jo plačuje s svojim zdravjem, odnosi in praznino, ki jo pogosto čuti kljub vsem dosežkom, izpolnjenimi cilji, diplomami in titulami, ki sledijo njenemu imenu.

Pojem sodobne ženske

Sodobna ženska je mati, žena, hči, sestra, prijateljica, poslovna ženska, šefica, ljubica, čistilka, kuharica. Razvaža otroke na popoldanske obveznosti (zase rada rečem, da sem med drugim tudi voznica taksija), je oblikovalka interierja, organizatorka počitnic, negovalka, zdravilka, tista, ki počisti zmedo in nesnago, ki jo zakuhajo drugi. Skratka super-ženska. Prepričana je, da mora, če želi v tem svetu uspeti, dokazati, da zmore – na moški način. Pravzaprav je eno prvih sporočil, ki jih dobi poslovna ženska; ne bodi ženska.

Zato se uči strategij, tehnik, dela projekte, vodi na moški način, si postavlja cilje, poskuša doseči zastavljene rezultate in vedno znova sama sebe označi za leno, ko ji ne uspe doseči želenih rezultatov.

Prezaposlenost

Resnica je, da v svetu v katerem živimo le redko kdaj srečam žensko, ki se ne bi poistovetila s tem, da je v pomanjkanju časa, v hitenju od ene obveznosti k drugi. Žensko, ki se zjutraj vklopi, kot robot in se prebija čez dan, zvečer pa izmučena pade v posteljo in poskuša najti tistih nekaj ur spanja v upanju, da se bo regenerirala vsaj toliko, da bo naslednji dan lahko za silo funkcionirala.

Žensko, ki se zbudi z zategnjenimi rameni, stisnjenimi zobmi, ker ji tudi spanec ne prinese sprostitve. Žensko, ki je pozabila globoko dihati. Ki čuti zakrčenost v pljučih in zaradi preobremenjenosti diha na »škrge«. Žensko, ki je reaktivna. Vedno pripravljena, da udari nazaj. Kar se vedno znova pokaže ravno v odnosih z njenimi najdražjimi. Žensko, ki je prepričana, da zmore vse sama in je pozabila, da lahko prosi za pomoč. Ali pa čuti občutke krivde in se čuti dolžna, da vrne uslugo, ko ji kdo pomaga.

Žensko, ki se trudi poskrbeti za vse okoli sebe in sebe daje na zadnje mesto na svojem neskončnem seznamu, ali pa se nanj sploh ni uvrstila. Veš tisto, če bo ostalo nekaj časa, potem se bom pa posvetila sebi. Žensko, ki ve, da dela preveč in ne ve, kako naj zmanjša svoje obveznosti brez da bi nekoga pustila na cedilu.
Žensko, ki ignorira sporočila svojega telesa in potisne, se trudi še bolj, da se prebije čez svoj dan. Žensko, ki pride z dopusta in ima že naslednji dan občutek, kot da ga sploh ne bi bilo. Želi si samo en dan, kaj dan, eno uro, eno minuto zase.

Jo poznaš?

Jaz zelo intimno. Še ne dolgo nazaj je bila to moja vsakodnevna realnost. Danes živiš v svetu neskončnih možnosti in priložnosti. Ko je vsega enostavno preveč. Ko včasih sploh ne veš več, kam se obrniti in čemu nameniti svojo dragoceno energijo. Življenje je postalo kot velika podganja dirka. In vse to tvoje gnanje za dosežki, da bi dokazala, da zmoreš, najbolj rani ravno tvojo žensko dušo. Zato je skrajni čas, da se nehaš truditi, da bi bila to, kar nikoli ne boš … moški. Vse, kar je resnično, pristno, avtentično, vznika iz tvoje ženske duše. Zato je ključnega pomena, da nehaš posnemati moške in si prizadevati, da bi bila možata.

Sodobna ženska doseže vse, o čemer je sanjala. Ima odlično službo in čudovito plačo. Je dobro sprejeta in spoštovana. Vendar kljub vsemu temu nekega dne doživi to, čemur pravim čustveno prebujenje. Trenutek, ko se vpraša: »In čemu vse to?« »In kaj zdaj?« Ko sem se sama prebudila v zavedanje, da imam čisto vse, pa sem kljub temu čutila nezadovoljstvo, utrujenost, izčrpanost in izpraznjenost, čutila sem, da zanemarjam družino, da bi želela biti več s svojimi otroci, sem bila osupla. Kako je to mogoče?

Občutek notranjega pomanjkanja

Z vsem bogastvom, ugledom, z vsem, kar sodobna ženska ima, v sebi še vedno čuti, da nekaj pomembnega manjka. Ta občutek pomanjkanja predstavlja jedro trpljenja sodobne ženske.
»Kdo sem? Kaj si želim? Zakaj sem tukaj?« To niso običajna vprašanja, so znanilci prebujenja.

Čustveno prebujenje običajno pospremi zavedanje, da te kariera ne izpolnjuje več, lahko se zgodi izguba službe, boleče partnerstvo, srce parajoča ločitev, težka zakonska kriza, želja po poroki pri samskih ali težave z zanositvijo… vsaka ženska ima čisto svoj skupek okoliščin, ki jo pripeljejo na rob, kjer se zgodi prebujenje, vpogled v svoje življenje, kjer ženska lahko vidi koščke sebe in jih poveže v Celoto na čisto nov način. Razpad življenja, kot ga poznaš je povabilo v tvoj razcvet. To je najtežje in hkrati najbolj čarobno ter izpolnjujoče popotovanje na katerega te povabi tvoja Ženska Duša.

Postavi prioritete

To je povabilo, da sebe daš na prvo mesto v svojem življenju. V kolikor nisi voljna drugače postaviti prioritet v svojem življenju, vedno bolj trpiš v nemilosti preplavljenosti in prezaposlenosti. Zdaj že veš, da to ne deluje. Z vsakim blagoslovom, kar brezmejne priložnosti brez dvoma so, prihaja tudi izziv. In izziv sodobne ženske je ločenost. Ločenost od zdravja in od Sebe (z veliko začetnico pišem, ker gre za stik s tvojo Dušo, s tem avtentičnim delom tebe, ki se želi izraziti skozi tebe kot Ti).

Pomembno je, da se zaveš, da se vse začne s Teboj. Nič se ne bo spremenilo, tam zunaj. Življenje ne bo upočasnilo kar samo od sebe. Bolj verjetno je, da se bo vse dogajalo še hitreje (ja, vem, kako bi sploh lahko šlo še hitreje!?) In na tebi je, da najdeš boljši način za svoj obstoj v tej realnosti. Kajti tvoje telo, duša in um se niso spremenili, kljub temu, da se svet okoli tebe spreminja. Še vedno si v ženskem telesu, ki ga poganjajo ženski hormoni. In kljub vsem motilcem v zunanjem svetu je na tebi, da najdeš harmonijo v svoji notranjosti. To je tvoje delo.

Sebe postavi na prvo mesto

V tebi je notranji kompas, modrost, ki ve, kako navigirati to norost, ki jo imenujemo sodobni svet. In pomembno je, da prisluhneš modrosti tvojega telesa, tvoji Duši, ki ti šepeta. Vse se začne s tem, da poskrbiš najprej zase in neguješ Sebe. Kajti šele takrat, ko si ti nahranjena in polna, lahko iz te polnosti deliš z ljudmi in s svetom.
Če si želiš izkušati razcvet v svojem življenju, moraš začeti s seboj. Zdaj je čas, da Sodobna ženska sebe postavi na prvo mesto.

Ne moreš čakati na dovoljenje s strani nekoga drugega, da začneš skrbeti za svoje zdravje, za svojo dobrobit in živeti življenje, kot si ga želiš, ker tega nikoli ne boš dočakala.
Prebuditi se moraš iz prepričanja, da te drugi ljudje, ali zunanje situacije, okoliščine življenja onemogočajo, da bi naredila spremembe, ki so nujno potrebne za tvoje zdravje in življenje. Ti si tista, ki si moraš dati dovoljenje in si povedati resnico; Vredna sem. Vredna sem ljubezni, nege, energije, pozornosti, denarja in virov, ki jih tako zlahka nudim drugim.

Čas za spremembo

Čas za spremembo je ZDAJ!
In če res misliš, da potrebuješ dovoljenje, razmisli o tem, da si tukaj in bereš te besede. To je tvoje dovoljenje. Ker ni slučajev. Vse na-ključ-je. Čas je, da zaživiš kot ženska, za katero si se rodila, da si. Čas je, da v polnosti utelesiš in zaživiš polni potencial svoje Duše.

Si pripravljena? Potopiva se v globine!

Bodi Svetloba, ki jo želiš videti v Svetu, tam zunaj!

Taja Albolena
Mentorica za razcvet Ženske Duše
www.divine.si
PRIPRAVLJENA NA VEČ?

Taja Albolena
Mentorica za razcvet Ženske Duše
www.divine.si
PRIPRAVLJENA NA VEČ?

PRIPRAVLJENA NA VEČ?
Ostani v stiku z mano.

Close Menu
  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.