Notranji mir
Nina J.

Nina J.

ZAKAJ JE POMEMBNO, DA NAJDEŠ NOTRANJI MIR?

Kaj je pravzaprav notranji mir?

Vsi imamo nekakšno predstavo, kaj naj bi pomenil notranji mir. Omenjeno stanje si najverjetneje doživela že večkrat, morda samo za trenutek ali celo nekaj ur, zato poznaš občutek notranjega miru. Del osebnostne rasti je tudi proces učenja, da ustvarimo občutek notranjega miru ne glede na okoliščine in situacijo okoli nas, da nismo odvisni od stvari, da se odvijejo na določen način ali od ljudi, da se morajo odzvati na pričakovani način. Notranji mir si želiš ustvariti na način, da s svojo umirjenostjo vplivaš na ostale ljudi okoli sebe in da si to stanje sposobna deliti z drugimi.

Odpri srce

Ustvarjanje notranjega miru na višji ravni je učenje, kako odpreti svoje srce. To pomeni, da nisi osredotočena in čustveno navezana na stvari, ki se dogajajo v zunanjem svetu. Zavedaš se kdo si in z lahkoto pustiš, da stvari okoli tebe potekajo nemoteno, ne da bi se te dotaknile in vplivale na tvoj občutek notranjega miru. Temu se reče notranji mir. Imeti odprto srce pomeni ostati dostopna in ljubeča, ne glede na to, kaj počne druga oseba, kaj se ti nasploh dogaja v življenju ali na službenem področju. Pomeni izbiro, da ostaneš mirna ne glede na zunanje dejavnike in negativne vplive. Precej enostavno je biti ljubeč v idealnih pogojih, a precejšen izziv je biti odprta in ljubeča, kadar te obkrožajo negativni, prestrašeni in vase zaprti ljudje. Prvi korak je najti občutek notranjega miru.

Notranji mir doživljamo na različne način

Eden od najpreprostejših načinov je sprostitev telesa, ki ga lahko dosežemo s fizičnim dotikom in duševno sprostitvijo. Notranji mir je več kot le občutek sprostitve v telesu. To je zelo specifičen val energije, ki jo oddajaš zunanjemu svetu. Notranji mir lahko doživljamo na različne načine, na različnih ravneh, vse do najglobljih občutkov. Začni z iskanjem miru v sebi tako, da si privoščiš eno priložnost, da začutiš in občutiš notranji mir. Lahko se odpraviš na kratek potep ali zgolj poslušaš priljubljeno glasbo. Pomembno je, da resnično spoznaš občutek, kaj ti pomeni notranji mir.

Pomirjeni smo bolj produktivni

Sama osebno se vedno odpravim na sprehod, ko začutim potrebo po notranjem miru ali pa se odločim za obisk savne. Ko smo mirni in notranje pomirjeni, lahko ustvarjamo in razmišljamo bolj produktivno, kar velja tudi za vadbo in zdravo prehrano. Za zdrav življenjski slog je izjemnega pomena, da smo pomirjeni sami s sabo in da naše življenje ni preveč viharno. Stresne situacije namreč v večini primerov vodijo do napačnih odločitev glede prehrane, pa tudi večja verjetnost je, da vadbo preprosto izpustimo.

 

Close Menu
  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.